Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryki nadziewane z grilla

5.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
4 sztuka
mięso mielone
300 gram
ryż
100 gram
cebula
1 sztuka
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
czosnek
1 ząbek
Pieprz czarny Prymat w młynku
1/2 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
3/4 łyżeczka
Sklep Prymat
feta
1/2 opakowanie
bazylia
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki nadziewane z grilla

Papryki ścinamy od góry, usuwamy gniazda nasienne i białe części. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy mięso i przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i przecier. Smażymy mieszając co jakiś czas. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łączymy mięso z ryżem. Ser feta kroimy na kostkę. Papryki nadziewamy farszem i fetą. Grillujemy do czasu, aż papryki będą na wpół miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.11.2012 11:18
pyszna
Betka 12.09.2012 09:28
jest rewelacyjna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak