Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z ziołami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kilogram
masło 2 łyżka
czosnek 1 ząbek
tymianek 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyzeczka
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
ziele angielskie 3 sztuka
cukier 1/2 łyżeczka
bagietka 1/2 sztuka
majeranek świeży 1 łyżka
bulion drobiowy 2 z wołowiną
ser gouda 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z ziołami

Cebulę kroimy w piórka i podduszamy do zarumienienia na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy i słodzimy. Wywar zagotowujemy wrzucamy podsmażoną cebulę i gotujemy około 20 minut. Doprawiamy przyprawami i miksujemy na kremową konsystencję. Jeszcze na chwilę wstawiamy na gaz i podgrzewamy mieszając. Bagietkę kroimy na kromki posypujemy serem i zapiekamy przez chwilę w nagrzanym piekarniku do stopienia się sera. Zupę podajemy gorącą z grzankami serowymi z listkami świeżego majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 12.06.2013 10:09
bardzo lubię, zwłaszcza na chłodne dni ;)
Betka 12.09.2012 09:29
lubię takie zupkki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak