Sposób przygotowania

Filety rybne oplukac, pokroic kazdego na kilka czesci, wrzucic do miski, skropic sokiem z cytryny i odstawic w chlodne miejsce, a potem kazdy kawalek umoczyc w rozkloconych jajach i usmazyc nie spiekajac. Cebule przekroic na pol i pokroic w piorka. Cebule krotko zeszklic na oleju i dodac 1 lyzke cukru. Marchew, pietruche i selera, starkowac na tarce o grubszych oczkach. Do duzego garnka wlac na dno ok 2 cm wrzacej wody i wrzucic starkowane warzywa. Doprawic przyprawami. Gotowac ok 30-40 minut. Po 15 min gotowania dodac sporo koncentratu i dalej dusic. Na koniec odparowac lub odlac wode. Do salaterek ukladac warstwami: sos-ryba-sos-ryba. Smaczne na zimno jak i na cieplo. Mozna udekorowac natka

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię taką rybkę
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Aj jak ja lubię rybkę w sosie greckim!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    uwielbiam taką rybkę:):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pychota:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha rybka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    rybka pyszna też taką robie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !