Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z młodą kapustą i pomidorem
Kroki postępowania
Oprószyć solą zmiękczającą, pieprzem i chili mixem.
Zostawić na 20 minut.
W rondelku zagotować wodę, posolić i wrzucić pokrojoną kapustę.
Gotować 2 minuty następnie odcedzić i wystudzić.
Pomidory pokroić w kostkę, dodać do kapusty, doprawić do smaku i wymieszać.
Na każdy płat karkówki nałożyć porcję nadzienia, zwinąć w rolady.
Następnie zawinąć szczelnie w folię spożywczą, końce mocno związać.
Zagotować i od zagotowania gotować 20 minut.
Po ugotowaniu ostrożnie wyjąć je z folii.
Jajka rozmieszać z odrobiną soli i pieprzu.
Roladki smażyć z każdej strony aż bułka się zrumieni.
Podawać z dowolnymi dodatkami.