Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

fasolowa z wędzonką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonki
35 dkg
zacierek
4 łyżki
olej
2 łyżki
fasola konserwowa
40 dag
marchew
cebula biała
tymianek
łyżka
Kminek mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa z wędzonką

marchew i cebulę obrać.cebulę posiekać,wędzonkę pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju.w garnku zagotować 4 szklanki wody z liściem laurowym,tymiankiem i kminkiem,dodać zacierki,podsmażoną wędzonkę z cebula,marchewkę pokrojoną w plasterki i osączoną fasolę.gotować 15-20 min.doprawić pieprzem sola.zamiast fasoli można użyć ciecierzycy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak