Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z pikantnym nadzieniem

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
4 plastry
pomidory
80 dkg
bulion
1 szklanka
cebula
35 dkg
ogórki konserwowe
10 dkg
kiełbasa metka
15 dkg
natka pietruszki
1 pęczek
bekon
15 dkg
olej
2 łyżki
gęsta śmietana
3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z pikantnym nadzieniem

Przygotować farsz: cebulę obrać, pół pokroić w kostkę, resztę w talarki. Ogórek przekroić na pół i pokroić w słupki. Natkę pietruszki posiekać. Metkę wymieszać z natką i przyprawami. Bekon pokroić w paski. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki i usunąć pestki. 15 dkg pomidorów pokroić w cząstki, resztę na kawałki. Mięso umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, posmarować metką, ułożyć bekon, cząstki pomidorów, ogórek i talarki cebuli, zrolować i spiąć wykałaczkami. Zrazy obsmażyć na oleju, dodać cebulę w kawałkach i bulion, dusić 90 minut, wyjąć. Do sosu dodać śmietanę i pomidory, podgrzać. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.10.2010 22:03
Lubię pikantne potrawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak