Sposób przygotowania

Pierś należy delikatnie rozbić , tak aby otrzymać płat mięsa o grubości około 1 cm. Posolić, popieprzyć, doprawić papryką i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Pierś panierujemy w bułce, w jajku i jeszcze raz w bułce uzyskując grubszą panierkę. Smażyć na gorącym oleju z jednej strony. Kiedy kotlet ma już złota panierkę, odwracamy go na drugą stronę, zmniejszamy ogień do minimum nakładamy na upieczoną stronę straty na tarce ser i ananasa. Smażymy do roztopienia sera, ale również do momentu, aż panierka zarumieni się z drugiej strony, a kotlet będzie porządnie upieczony. Przed podaniem polewamy ketchupem i dekorujemy pietruszką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    Rzeczywiście elegancko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    pyszne,aż się głodna zrobiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    No bardzo eleganckie i smaczne kotleciki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !