Sposób przygotowania

Kapustę pokroić, zalać wodą, wstawić na gaz. Gotować do miękkości. Gdy już będzie ugotowana, na patelni dobrze rozgrzać smalec, wrzucić na niego garść mąki i podpiec do złocistego koloru. Na koniec zalać 1/2 szklanki wody i moment potrzymać na gazie mieszając. Odrazu wlać do kapusty i dokładnie wymieszać. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Zagotować. Zdjąć z gazu i dodać posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco jako dodatek do mięs.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    OOO PYCHOTKA :p
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !