Przepis i sposób przygotowania na: Quesadillas z szynką i warzywami
Ciasto dzielimy na 6 części, każdą wałkujemy na placek.
Patelnię teflonową mocno rozgrzewamy i smażymy bez oleju po kolei wszystkie placki, mniej więcej 30 sekund z każdej strony.
Nadzienie:
Pieczarki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, dusimy na patelni, solimy; szynkę kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek, przysmażamy delikatnie.
Pomidora kroimy w półplasterki, tak samo postępujemy z ogórkiem.
3 tortille układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami, czosnkiem granulowanym, wykładamy pieczarki z szynką, kładziemy pomidora, ogórek, przyprawiamy, na to wykładamy plasterki sera żółtego, polewamy ketchupem i przykrywamy drugą tortillą.
Możemy zapiec je w piekarniku lub usmażyć na patelni bez tłuszczu.
Smacznego :)