Sposób przygotowania

Kg ziemniaków wyszorować , ugotować w łupinach . Następnie obrać , zemleć. Pół kg ziemniaków obrać, zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach.Następnie odcisnąć dobrze . Sok odstawić , aby opadł osad . Odlać płyn , skrobię dodać do ziemniaków.Do miski włożyć gotowane ziemniaki, tarte , dodać jajka . Wymieszać masę ziemniaczaną.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem , wymieszać.Formować kulki , gotować w osolonym do smaku wrzątku ok 6 minut od wypłynięcia.
Można podać z skwarkami z boczku , czy smażoną cebulką lub dodatek do mięsa.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie dodaję do pyz jajek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyzy mniam lubie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !