Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kasza z grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
pół kilo
masło
1 łyżka
pietruszka zielona
do smaku
ziele angielskie
3 szt.
Sklep Prymat
rosołek
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
kasza jęczmienna
2 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z grzybami

Kaszę wysypać z torebek, zalać wodą i nastawić. Grzyby leśne ( ja najbardziej lubię młode i twarde), mogą być kurki, prawdziwki, maślaki, podgrzybki umyć i pociąć na małe części. Dodać do kaszy. Dołożyć przyprawy i rosołek, łyżkę masła. Po około 40 minutach dodać zieloną pietruszkę drobno pokrojoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak