Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
15 szt
mięso mielone
0,30 dag
ser żółty
0,20 dag
pietruszka zielona
olej do smażenia
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Oddziel i oczyść pieczarki. Kapelusze należy nieco nasolić, nóżki pieczarek pokroić. Cebulę pokroić, mięso mielone podsmażyć na gorącym tłuszczu, po chwili dodać pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż mięso będzie gotowe.
Tak przygotowanym farszem napełnić pieczarki. Na wierzch posypać startym żółtym serem oraz pietruszką. Można zapiec w piekarniku - nie będą takie tłuste lub na głębokim oleju przez kilka minut. Najlepiej smakują jako dodatek do mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 16.07.2012 19:24
smakowicie i apetycznie:)
Hanna5 16.07.2012 10:43
wyglądają smakowicie te pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak