Sposób przygotowania

Szparagi obrać. Obgotować ok 5 minut w wodzie z dodatkiem do smaku soli, oliwy, cukru oraz soku z cytryny. Po ugotowaniu podzielić szparagi na 3 części. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Czosnek obrać przepuścić przez praskę. Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekaną cebulę przeciśnięty czosnek. Wyrobić masę mięsną. Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą, pieprzem. Wymieszać dokładnie. Jeśli mięso będzie rzadkie można dodać 2 łyżki bułki tartej. Kawałki szparagi owijamy mięsem, formujemy kotlety. Panierujemy w kaszy mannie. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię szparagi, fajny pomysł na nie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !