Sposób przygotowania

Umytą, oczyszczoną i osuszoną szynkę wieprzową zamarynować we wszystkich składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Następnie mięso ułożyć w brytfannie, podlać winem i piec około 40 minut w temperaturze 150C.
Składniki sosu zmiksować do uzyskania konsystencji kremu i doprawić do smaku.
Upieczoną szynkę pokroić w cieniutkie plasterki i polać sosem. Podawać na zimno ozdobioną kaparami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    apetycznie się zapowiada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    doskonały przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności, aż ślinka leci na coś takiego:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !