Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Grzybki Mun gotujemy kilka minut do uzyskania ich miękkości i kroimy je na paseczki. Na oliwie podsmażamy cebulę drobno pokrojoną i pokrojone pieczarki. Kiedy pieczarki puszczą sok i jest go bardzo dużo dodajemy śmietanę, mieszamy, dodajemy grzybki mun i zagotowujemy, wsypujemy gorący makaron. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy, niech pije sos i pęcznieje.W tym czasie otwieramy puszki, wylewamy sosy i kroimy pietruszkę drobniutko. Po godzinie, kiedy makaron jest już mięciutki i nasączony sosem, dodajemy odcedzone z zalew produkty, pietruszkę i mieszamy. Można zjeść na ciepło, można na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM!!! Aż ślinka cieknie :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z tymi grzybkami jeszcze nic nie robiłam..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !