Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rosół wołowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pręga woła
1/2 kg
włoszczyzna
porcja
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cebula
szt
ziele angielskie
szt
Sklep Prymat
woda
1.5 l
Liść laurowy suszony Prymat
szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rosół wołowy

Mięso umyj,zalej zimną wodą,gotuj zbieraj z niego szumowiny.Następnie dodaj pokrojoną i obraną włoszczyznę,cebulę,liść i ziele angielskie oraz przyprawy do smaku.Gotuj rosół na wolnym ogniu aż do miękkości mięsa i warzyw.Podawaj z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.07.2012 21:23
kiedy dodać warzywa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak