Sposób przygotowania

Parówki ścieramy na tarce jarzynowej.
Łączymy z białym serem i posiekaną natką pietruszki.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem i oregano.
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.
Odcedzamy i studzimy.

Drożdże rozcieramy w połowie szklanki ciepłej wody.
Dodajemy do mąki.
Mieszamy i wyrabiamy dodając pos koniec olej,sól i cukier.
Ciasto odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Nastęnie wałkujemy na okrągły placek i tniemy w trójkąty o boku 12 cm.

Na każdy nakładamy po 1,5 łyżki farszu i po 6 sztuk fasoli szparagowej tak by jej końce były widoczne za końcami ciasta.
Zwijamy w rulon i układamy na posmarowanej olejem blaszce.
Na wierzch każdego kładziemy 2 cm pasek żółtego sera.
Pieczemy 20 minut w temp 180 stopni C.

Podajemy jako przystawka. Idealne na przyjęcie w ogrodzie.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa propozycja :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    obfite rożki całkiem fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    pomysłowe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo fajny pomysł, taki na imprezę
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Takiej obfitości nigdy za wiele:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jakie apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    podoba mi się ten pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutkie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smacznie się prezentują :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ładnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    podoba mi się ta propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !