Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placuszki z jabłkami i rodzynkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szkl
zsiadłe mleko
1 szkl
sodka
1 łyżeczka
jaja
2 szt.
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
cukier
do smaku
rodzynki
jabłko kwaśne
3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z jabłkami i rodzynkami

Mąkę, jajka, zsiadłe mleko, sodkę, cukier, cukier waniliowy połączyć i wymieszać, jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać trochę mąki. Jabłka pokroić w plastry, dodać do ciasta, dosypać rodzynki. Placuszki piec na rozgrzanym oleju na rumiano. Można posypać cynamonem, cukrem pudrem, polać czekoladą. Znakomite na gorąco i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka4621 11.07.2012 14:09
super
elka4621 11.07.2012 14:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak