Sposób przygotowania

Mięso myjemy zalewamy wodą gotujemy do miękkości. Gdy zmięknie wyciągamy i kroimy w mniejsze kawałki , podsmażamy na patelni i wrzucamy do wywaru . Kapustę szatkujemy zalewamy woda dodajemy ziele angielski , liść laurowy i gotujemy na małym ogniu . Grzyby suszone zamaczamy , i dodajemy do bigosu nie odlewamy wody . Kapustę przekładamy do mięsa . Mieszamy . Cebulkę siekamy , kiełbasę kroimy podsmażamy na oliwie i dodajemy do bigosu . Dodajemy przecierek do smaku . Doprawiamy przyprawą do bigosu oraz majerankiem . Gotujemy na wolnym ogniu .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię taki bigos
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    dawno nie robilam i nabrałam smaku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczny jest taki bigosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha bigosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !