Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, kroimy w kostkę, dusimy na łyżce masła. Po ok. 20-30 minutach miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy koncentrat, miksujemy raz jeszcze. Zawartość garnka wlewamy do rosołu, mieszamy. Za pomocą łyżki cedzakowej można wyłowić pływające skórki z papryki. Jeśli gotujecie świeży rosół, można zmiksować warzywa razem z papryką, ale nie jest to konieczne. Zupę zagęszczamy mąką (1-2 łyżki mąki dynamicznie mieszamy w ok. pół szklanki letniej wody do gładkiej konsystencji; zupę można zagęścić zasmażką, ja wybrałam trochę lżejszą wersję). Przyprawiamy do smaku (zupa powinna być ostra). Na koniec możemy zaprawić śmietaną. W efekcie zupa ma pomarańczowy kolor za sprawą koncentratu pomidorowego. Krem z czerwonej papryki ma piękny, intensywnie czerwony kolor. Smacznego!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !