Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy: odciśniętą z wody kajzerkę (po uprzednim namoczeniu), startą na tarce cebulę, starte na tarce pieczarki, jajko i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, a następnie formujemy kotlety w kształcie paluchów (nie mogą być zbyt cienkie, bo będą się "łamały"). Panierujemy w bułce tartej, a następie smażymy na dokładnie rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką w towarzystwie sosu. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie paluchy to bym sobie schrupał
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wyglądaja pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    ale bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !