Sposób przygotowania

Ketchup i sos BBQ połączyć z płynną przyprawą do zup oraz przyprawami - rozetrzeć na gładką masę bez grudek.
Olej połączyć z oliwą i dodać do masy paprykowej.
Wymieszać jak najdokładniej.
Gotową marynatą natrzeć plastry mięsa (krojone dość cienko, ale nie rozbite) z obu stron, wkładać do woreczka strunowego i zamknąć usuwając powietrze.
Włożyć do lodówki na dobę.

Tak zamarynowane mięso piec w piekarniku, smażyć lub grillować.

Komentarze

  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    super pomysl na marynate
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajna marynata
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !