Sposób przygotowania

Jagnięcinę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w przyprawie Grill - przyprawa pikantna i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie na pół twardo, gdy ostygną przekroić na pół, skropić oliwą z oliwek i posypać Przyprawą do ziemniaków Prymat.
Obrane cebule przekroić na pół i ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek. Cebule przyprawić solą czosnkową, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Całość skropić czerwonym winem. Folię złożyć tak, aby powstały torebki, całość ułożyć na rozgrzanym grillu. W tym samym czasie upiec na grillu wyjętą z marynaty jagnięcinę oraz ziemniaki.
Sos, który powstał w trakcie pieczenia cebulek, zlać do rondelka i chwilę gotować, aby część płynu odparowała.
Gorące i krwiste mięso pokroić wzdłuż kości na kawałki, podawać z chrupiącymi ziemniakami i wyjętymi z folii cebulkami. Przed podaniem mięso polać przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Dobrze przyrządzony comber jagnięcy jest naprawdę bardzo delikatnym i soczystym mięsem... W takim podaniu brzmi bardzo apetycznie.
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !