Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów drobiowych
1,5 kg
sól
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
tymianek
0,5 łyżeczki
obtoczenie:
jajko
4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka
Farsz:
grzybów kurek
0,5 kg
cebula
1 sztuka
czosnku
2 ząbki
pora
0,5 sztuki
soli
1 szczypta
słodkiej papryki
1 szczypta
natka pietruszki
1 natka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Filety przekroić na pół.Tłuczkiem obić mięso po obu stronach.Obsypać solą,tymiankiem i pieprzem.Odstawić.W miedzy czasie przygotować farsz: Kurki przemyć i obgotować.Cebulę i pora obrać i pokroić w kosteczkę.Czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kurki,cebulę,pora oraz przeciśnięty czosnek.Przyprawić solą i papryką słodką.wymieszać i zasmażyć.Obsypać farsz natką pietruszki.Farsz rozsmarować na płat fileta i zwinąć w rulon.Spiąć wykałaczką.Obtoczyć w mące i jajku.Smażyć z każdej strony na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 15.10.2012 19:39
extra
kamyk 04.07.2012 22:40
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak