Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie ugniatamy tłuczkiem. Dodajemy mąkę i wbijamy jajka. Wyrabiamy na jednolitą masę. Gdyby ciasto było zbyt luźne możemy dodać trochę mąki. Gotowe ciasto formujemy w rulonik i kroimy w plasterki. Smażymy na patelni na gorącym tłuszczu

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jaki tłuszcz będzie najlepszy do smażenia? Olej, czy smalec?
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    dodaje troche mąki kartoflanej są delikatniejsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    ja bym jeszcze dodała Przyprawę do ziemniaków PRYMAT
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ja też bym dodała przyprawę do ziemniaków Prymat. W ten sposób wydobędzie się głębie smaku.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tez takie robie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a ja dodaję do ciasta drobno pokrojony szczypiorek
  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    Smaczne muszą być.
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    czasem robię
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    oryginalna nazwa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    placuszki czy paluszki?
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    też lubię uszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !