Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ser camembert panierowany w bułce z orzechami i jagodami w żubrówce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert
100 g
jajko
2 szt
mąka
1/2 szklanki
bułka tarta pikantna
1/2 szklanki
oliwa
1 łyżka
wino czerwone wytrawne
100 ml
mieszanka świeżych sałat
do dekoracji
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat
1 opakowanie
jagody
200 w żubrówce
orzechy włoskie
1 mielone
gruszki w zalewie
4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ser camembert panierowany w bułce z orzechami i jagodami w żubrówce

Camembert oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i panierować dwukrotnie w pikantnej bułce tartej z tłuczonymi orzechami. Następnie ser usmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Chrupiący smażony camembert podawać ze świeżymi sałatami skropionymi sosem vinaigrette, przygotowanym wg. przepisu na opakowaniu i jagodami w żubrówce i gruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 22.02.2013 09:56
coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak