Sposób przygotowania

Szynkę myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Czosnek rozcieramy i nacieramy nim dokładanie szynkę. Następnie oprószamy ją solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego i oprószamy obficie majerankiem. Szynkę podlewamy wodą i pieczemy przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak przygotowaną szynkę możemy podawać na gorąco do obiadu lub na zimno zamiast wędliny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszna szyneczka
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pewnie jest bardzo dobra
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    musi byc pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Nic nie zastąpi domowych wędlin
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    rewelacyjna szyneczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    chętnie skorzystam z przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna szynka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !