Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kwaśnica na żeberkach

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
1 szt
boczek wędzony
30 dag
grzyby suszone
100 g
ziele angielskie
7 kulek
Sklep Prymat
kminek
1 łyżka
Sklep Prymat
żeberka wieprzowe
0,5 kg
sól do smaku
Sklep Prymat
mąka pszenna
2 łyżki
smalec
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
kapusta biała
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na żeberkach

Kapustę umyć i drobno pokroić. Zalać wodą. Dodać kminek, liść laurowy i ziele angielskie. Wkroić boczek. Dorzucić żeberka i dobrze wypłukane grzyby. Dodać pokrojoną w pióra cebulę. Odrobinę posolić. Wszystko razem gotować aż do miękkości kapusty.
Na koniec uprażyć mąkę, dodać smalec i zrobić ciemną zasmażkę. Rozprowadzić zimną wodą i wlać do zupy. Doprawić do smaku i pogotować razem jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.07.2012 19:03
pyszna!
treonina 01.07.2012 16:56
super!
magdalea 01.07.2012 16:14
pyszny
Katarzyna87 01.07.2012 15:17
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak