Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plasterki. Paprykę oczyścic z nasion, pokroić w paski. Pomidory sparzyć obrać ze skóry pokroić na cząstki. Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Rozgrzać olej na dużej patelni, włozyć cebulę, czosnek oraz ziemniaki i usmażyć na złoty kolor. Dodać paprykę, pomidory i kielbasę, Dokroić tymiankiem solą i pieprzem. Smażyć razem 2-3min. Jajka roztrzepać ze szczypta soli, wlać do warzyw na patelnię, smażyć na średnim ogniu, podważając brzegi omletu aby płynne jajka spłyneły na spód patelni i się ścieły. Gdy spód się zrumieni wstawić patelnię pod góną grzałkę piekarnika i podpiec od góry by wierzch tez się zrumienił. Odstawić pod przykryciem jeszcze na 5min i pokroić na porcje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !