Sposób przygotowania

Filety z kurczaka wypłukać, osuszyć. Filety pokroić na cieńsze kotlety, lekko zbić. Zrobić marynatę. Mleczko kokosowe wymieszać z przyprawą do kurczaka oraz sokiem z cytryny. Każdego kotleta posmarować z obu stron. Jeśli zostanie marynaty polać filety. Włożyć do lodówki na 4 godziny. Bułkę tartą wymieszać z papryką ostrą mieloną. Jajka roztrzepać widelcem w miseczce. Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej. Smażymy kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety są bardzo smaczne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    BARDZO CIEKAWY I FAJNY PRZEPIS :) KONIECZNIE WYPRÓBUJĘ :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    muszę wypróbować, jestem ciekawa smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !