Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć pokroić na kostki 2x2cm.musztardę wymieszać z utartym czosnkiem z odrobiną soli i pieprzem natrzeć mięso,cebule obrać pokroić w plasterki,boczek w paski,papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki.pokrojone składniki nadziewać na patyki do szaszłyka kolejno mięso,paprykę,boczek,cebulę i śliwkę czynność powtarzać do wyczerpania się składników na koniec oprószyć solą i pieprzem,układać na grillu i upiec na złoty kolor z każdej strony,podawać z zimnym lub gorącym ajvarem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje szaszłykowe smaki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię szaszłyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !