Sposób przygotowania

Kotlety przygotować standardowo. Można wykorzystać karczek lub schab. Rozbić mięso. Panierować w mące, jajku i potem bułce. Posolić i usmażyć na złoty kolor z obu stron.

Sos whisky: wlać alkohol do rondla. Wsypać cukier, szczyptę soli i gotować na małym ogniu trzy, cztery minuty od zagotowania. W paru łyżkach wody rozrobić małą łyżeczkę/ płaską mąki ziemniaczanej. Dolać do maki śmietankę. Wlać na gotującą się whisky. Pogotować dwie/ trzy minuty. Zgasić i zostawić na kilka minut.

Kotlety po usmażeniu polewać sosem i odstawić na parę minut, żeby sos wsiąkł w mięso. Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !