Grzyby namoczyć w wodzie. Do 70 ml ciepłego mleka dodać łyżkę cukru, pokruszone drożdże, odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać 2 żółtka oraz jedno białko. Drugie pozostawić do smarowania kapuśniaczków. Margarynę rozpuścić dodać do mąki oraz wyrośnięte drożdże. Dodać gałkę muszkatołową, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Kapustę wypłukać, zalać wodą, wlać grzyby namoczone z wodą, ugotować do miękkości. Odcisnąć dokładnie, posiekać drobno. Grzyby również posiekać, dodać do kapusty. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju. Następnie dodać kapustę, smażyć razem ok 15 minut. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem. Z ciasta formujemy kuleczki, rozpłaszczyć placuszek, nałożyć farsz. Uformować okrągłą bułeczkę. Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym białkiem, posypać kminkiem. Piec ok 40 minut w temperaturze 190-200 stopni.