Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Uszka wigilijne

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa
1 łyżka
żółtko jajek
1 sztuki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
3 g
Sklep Prymat
masło
5 g
woda
1/2 szkl.
cebula
100 g
mąka pszenna
250 g
grzyby suszone
250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka wigilijne

Ugotowane grzybki drobno siekam lub przepuszczam przez maszynkę do mielenia, następnie dodaje podsmażona cebulkę na maśle.Dodaję sól i pieprz, bułkę tartą i odstawiam do wystudzenia.
Wszystkie składniki na ciasto wyrabiam na stolnicy ręką na jednolita masę. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkujemy małe krążki od kieliszka, kładę farsz z grzybków, zwilżam wodą boki małego krążka i starannie sklejam. Układamy uszka na stolnicy. Gotuję w osolonej z dodatkiem łyżki oleju wodzie, gdy wypłyną - gotuję jeszcze 1 minutę i wyciągam do ostudzenia.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 17.07.2012 18:26
wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak