Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzewamy. Rozkruszamy w nim drożdże, dodajemy 1łyżkę cukru i 3 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do podwojenia swojej objętości. Następnie dodajemy do zaczynu pozostałą mąkę, cukier, 2 jajka i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce. Możemy przykryć ściereczką. W tym czasie przygotowujemy ser. Do sera białego dodajemy 1jajko, cukier puder i aromat śmietankowy. Dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Po wyrośnięciu ciasta, rozwałkowujemy je, wykrawamy kółka. Na każde kółko, na środek kładziemy odrobinę farszu serowego a na wierzch wydrylowaną wiśnię. Blachę smarujemy olejem i wykładamy bułeczki. Pieczemy w temperaturze 180stopni przez 45minut. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    aż ślinka cieknie... uwielbiam z białym serem :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pyszne te bułeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !