Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szpinak z jajem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak
50 dkg
posiekanay szczypiorek
1 szklanka
koperek
1 łyżka
mleko
4 łyżki
masło
5 dkg
jaja
4
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z jajem

szpinak opłukać,osączyć,łodyżki odciąć,liście pokroić.na małym ogniu rozpuścić masło i smażyć szpinak,aż nadmiar płynu odparuje.dodać szczypior,koperek i mleko oraz pieprz i sól,wymieszać.w szpinaku zrobić 4 wgłębienia,wbić jaja,poruszyć je pieprzem i solą,przykryć i smażyć,aż się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak