Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Drożdże rozkruszamy do wysokiej miski, dodajemy szklankę letniego mleka i 2 łyżki cukru, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do dużej miski. Jajka i żółtka miksujemy z pozostałym cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, pozostałe mleko, margarynę, puch jajeczny, sól oraz ocet. Gdy ciasto będzie elastyczne odstawiamy je do wyrośnięcia pod ściereczką.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Uwielbiam jagodzianki!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    napewno dobre:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha,zjadłabym
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    też bym zrobiła!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Jak zwykle smacznie i pięknie u Ciebie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    uwielbiam, ale smaka mi zrobiono :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    uwielbiam, ale smaka mi zrobiono :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale apetyczne te Twoje jagodzianki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super! Uwielbiam jagodzianki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    dobre ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    apetyczne drożdżówki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !