Sposób przygotowania

łopatkę świeżą umyć włożyć do rondelka i ugotować a wędzoną włożyć do drugiego rondelka i także ugotować w osolonej wodzie,wywar zachować,po wystudzeniu mięso pokroić w drobną kostkę.Bułki pokroić i skropić wywarem z wędzonki.Czosnek i cebulę posiekać,szpinak poszatkować jeśli mamy świeży to najpierw umyć.Na patelni rozgrzać masło zeszklić cebulę z czosnkiem dodać szpinak wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem chwilę poddusić.W misce wymieszać mięso z bułką,szpinakiem,jajkami i posiekaną natką pietruszki doprawić do smaku solą i pieprzem.Gotową masę włożyć do wysmarowanej smalcem brytfanki i upiec w temp.180st.ok.30min.przed podaniem pokroić w plastry.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !