Sposób przygotowania

Z szparagów odcinamy stwardniałe dolne końce , obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody aby nam nie sczerniały , następnie związać w pęczki , włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotować do miękkości w między czasie sparzyć migdały , obrać ze skórki i zetrzeć , szparagi po ugotowaniu wyjąć , odsączyć rozwiązać pęczki zawijamy je w plastry szynki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem . Białka ubite połączyć z migdałami nakładamy dekoracyjnie na szparagi i zapiekamy w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, idealne na przyjęcia :)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !