Sposób przygotowania

Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa.
Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie.
Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri.
Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.
Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały.
Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody.
Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni.
Podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pyszniutkie ;)
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    taka roladka to coś wspaniałego :) jeszcze z takimi dodatkami to już w ogóle miód w gębie :)
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dziękuję, bardzo lubię takiego typu roladki. Można dodać do nic farsz jaki tylko nam sie zamarzy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    danie godne restauracji, wygląda pięknie :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    przepięknie się prezentują! Tak wspaniały obiad można podawać w najlepszej restauracji :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !