Sposób przygotowania

masło włożyć do miski i utrzeć z umytymi i drobno posiekanymi ziołami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem,doprawić do smaku solą i odstawić.Filety umyć osuszyć przekroić na połowę oprószyć solą i pieprzem skropić sokiem z cytryny odstawić na 30min.W międzyczasie przygotować posypkę do miseczki wsypać bułkę tartą dodać skórkę z cytryny i parmezan wlać oliwę i całość wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem układać rybę na każdym kawałku ryby położyć porcję masełka ziołowego i posypać przygotowaną posypką.Wstawić do piekarnika i upiec w temp.180st.ok.30min.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    z parmezanem ... pycha !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczna ryba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !