Sposób przygotowania

Podgardle zmielić w maszynce do mięsa przez duże otwory. Włożyć do rondla i smażyć na małym ogniu. Ugotowane mięso z kurczaka i wołowinę z rosołu również przepuścić przez maszynkę do mięsa. Gdy podgardle będzie zeszklone dodać smalec i posiekana cebule. Zostawić chwile na ogniu. Następnie dodać mleko i zmielone mięso i smażyć jeszcze 5 minut. Doprawić sola, pieprzem i majerankiem. Po ostudzeniu wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny pomysł na śniadanie
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    pamietam jak kiedys jechałam na wakacje i mama nam cos takiego zrobiła, zeby dłuzej nam wytrwało, a w smaku super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    może być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnością wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    pomysłowo zrobione
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    domowe najlepsze i bez konserwantów,pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    musi być smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    pomysł ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie Twoje smarowidło to nowość, ale widzę, że wiele osób zna i zachwala, więc musi być smaczne.
  • 5
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne do pieczywka
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie by smakowało.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę zrobić podobne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    z pewnością jest bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !