Sposób przygotowania

Ser rozdrabniamy widelcem. Dodajemy śmietankę i mieszamy, aż powstanie kremowa masa. Dodajemy umyte, starte na tarce o dużych oczkach rzodkiewki, posiekany szczypior i kiełki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Nakładamy na chlebek. Można posypać po wierzchu kiełkami. I już.

Proponuję dodać kiełki o wyrazistym smaku. Ja najbardziej lubię kiełki rzodkiewki. Tu dodałam pół na pół kiełki rzodkiewki i brokuła.

Jeśli ktoś woli bardziej dietetyczną wersję to można zastąpić ser półtłusty chudym, a śmietankę jogurtem naturalnym. Też będzie smaczne, chociaż osobiście wolę wersję taką jak w przepisie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !