Sposób przygotowania

pieczarki umyć sparzyć wrzątkiem przestudzić i pokroić w drobną kostkę przesmażyć na maśle.Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić podobnie jak pieczarki,szynkę pokroić w cienkie paski i razem z pieczarkami włożyć do salaterki i połączyć ze sobą dodać natkę pietruszki,majonez lub śmietanę,doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką mieloną dokładnie wymieszać i odstawić.Ser żółty włożyć do gorącej wody na ok.20min.wyjąć i jeszcze ciepły rozwałkować na cienki placek ok.0,5cm.rozsmarować przygotowany farsz i zrolować.Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny,po tym czasie odwinąć i kroić w plastry,udekorować pomidorkami i ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetny pomysł na kolację :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !