Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

schab w miodowej skorupce

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
2 kg.
cebula
3 szt.
natka pietruszki
1 pęczek
musztarda ziarnista
3 łyżki
Sklep Prymat
miód pszczeli
1 łyżeczka
sól
Sklep Prymat
sałata liście
kilka
Owoc jałowca cały Prymat
5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab w miodowej skorupce

cebule obrać pokroić w ćwiartki,w dużym garnku zagotować wodę,osolić ją dodać cebule,liść laurowy,pieprz w ziarenkach i jagody jałowca,do gotującego się wywaru włożyć umyty schab i gotować przez godzinę na małym ogniu,natkę pietruszki umyć posiekać,musztardę wymieszać z miodem i posiekaną natką pietruszki,schab wyjąć z wywaru osuszyć i posmarować masą miodowo-musztardową odstawić na chwilę,opiec mięso krótko na rozgrzanym ruszcie w piekarniku,pokroić je na porcje i układać na półmisku na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 29.11.2013 10:04
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak