Sposób przygotowania

Cebulkę drobno posiekac,ziarnka pieprzu grubo zemleć-wsypać do garnka-zalać 2 łyżkami wody,dodać ocet i listek laurowy,gotowac kilka minut.Masło roztopic.Garnek z cebulą wstawić do rondla z wodą.Wodę doprowadzić do wrzenia.Do cebuli dodać 2 żółtka i ubijać na jednolita masę dodając stopniowo masło.Umyte pieczarki sparzyć w wodzie z polowa soku cytrynowego,osączyć.Oddzielić kapelusze od trzonków.Trzonki drobno posiekać dodać do sosu.Śmietanę ubić na sztywno,dodac sok cytrynowy i wino,wymieszać z sosem,doprawić solą i cukrem do smaku.Na talerzach ułożyć ryż,na ryżu położyc kapelusze pieczarek,polać sosem.Można udekorowac melisą.Potrawa może być podawana na gorąco i zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dawid12

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne na kolację
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne danie na kolacje
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczniutka ta kolacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !