Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Warzywa ugotować w bulionie (musi go być tyle, żeby warzywa były przykryte), odcedzić, bulion pozostawić. 1/3 warzyw zmiksować blenderem. Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, solą i pieprzem, podsmażyć na oleju co chwilę mieszając. W naczyniu do zapiekania ułożyć 1/3 makaronu, podsmażone mięso, warstwę z 1/3 makaronu, ugotowane warzywa i resztę makaronu. Do zmiksowanych warzyw dodać koncentrat pomidorowy i dolać tyle bulionu, w którym się warzywa gotowały, żeby powstał gęsty sos. Sosem polać zapiekankę. Posypać startym na tarce o dużych oczkach serem i zapiekać w 180 stopniach tak długo, aż ser się rozpuści. Jak przygotowujemy zapiekankę wcześniej, to najpierw podgrzewamy w piekarniku makaron z mięsem i warzywami, a dopiero po kilku minutach dodajemy ser.

Komentarze

  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    wygląda pysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    moj maz bylby przeszczesliwy gdybym mu przygotowala taka zapiekanke na obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    genialna
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    świetne zestawienie składników, super wygląda ;)
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Taka zapiekanka musiała być bardzo smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !