Sposób przygotowania

Kapustę przygotowujemy tzn. pierwsze liście odrzucamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Siekamy i wrzucamy do garnka z wodą (około 2 litry). Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w pół talarki, dodajemy razem z kapustą. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiełbaskę kroimy w kostkę i dodajemy do gardła. Po około pół godziny dodajemy podsmażone mięso mielone. Gotujemy jeszcze około 20-30minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku kucharkiem, przyprawą do bigosu i pieprzem. Posypujemy koperkiem. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    taki lubię
  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    bigosik super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubię bigosik;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !