Sposób przygotowania

Filet z indyka dokładnie myjemy, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Po osuszeniu mięso kroimy w większą kostkę. Kawałki kurczaka obtaczamy w majeranku wymieszanym z oregano oraz bazylią. Natarte mięso odstawiamy na conajmniej pół godziny do lodówki. W tym czasie masło rozpuszczamy. Do masła dodajemy miód oraz koncentrat pomidorowy, solimy oraz pieprzymy do smaku. Schłodzone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całośc zalewamy sosem z miodu i koncentratu. Pieczemy 40 minut w temp. 180*C

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetny przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !