Sposób przygotowania

Mięso przemielić w maszynce, dodać 2 łyżki bułki tartej, musztardę, tymianek, sól, pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić. Rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Do rondelka wlać 350 ml wody, rozpuścić kostkę rosołową, zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w małej ilości zimnej wody, połączyć z bulionem, dodać koperek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wlać śmietankę wymieszać. Sos podawać jako dodatek do mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    prosty i widać szybki domowy obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !